Camilla Karlsen Bøvollen

Camilla Karlsen Bøvollen

Frisør

Glasshår kan være både tøft og krevende å dekke!

Glasshår kan være både tøft og krevende å dekke!

Postet av Camilla Karlsen Bøvollen den 22. Okt 2012

Min mormor har et forferdelig vanskelig glasshår, så jeg tenkte bare jeg skulle dele litt av mine erfaringerrundt dette med dere. Mange frisører møter jo aldri på kunder med glasshår, så jeg tenkte kanskje det kunne være greit å dele litt oppdagelser med dere ettersom jeg har jobbet mye med dette glasshåret for å finne farger som dekker og ikke minst blir pene og lyse.

Jeg brukte mormoren min som gråtthårs modell på eksamen og klarte å dra i land en 6'er, noe som selvfølgelig var veldig gøy ettersom jeg hadde et ganske så tøft hår å jobbe med, men jeg har også i senere tid oppdaget at det ikke bare er nok med en hardbanket teori. Man må også ha de riktige fargene for å i det hele tatt få til å dekke håret.

Mormor er så og si helt hvit i håret og vi ønsker å holde henne forholdsvis lys slik at hun slipper den supertydelige etterveksten man fort kan få om man går for mørkt. Jeg har derfor testet flere typer farger og fargemerker på håret hennes, men faller alltid tilbake på det samme jeg brukte på eksamen (Redken cover fusion). Rett og slett fordi jeg ser at oljebaserte farger ikke setter seg i glasshår. Nå vil jeg bare gjøre oppmerksom på at dette gjelder lyse farver som ligger på en 7-8 og oppover, da jeg ikke har noen erfaring med de mørke farvene på glasshår.

Så, jeg tenkte jeg skulle dele hva jeg har brukt her, for å dele erfaringer, også setter jeg stor pris på tilbakemeldinger dersom det er noen andre frisører som har lignende eller andre erfaringer enn meg. Det er nemlig utrolig kjipt å måtte farge en kunde utallige ganger for å oppnå det resultatet kunden ønsker, eller i verstefall ende opp med en mislykket farve av typen kopper-rød (som faktisk skjedde den ene gangen jeg skulle prøve ut en oljebasert farve til grått hår som var av fargen ask og natur). Heldigvis for meg så er det jo min mormor som blir min prøvekanin og jeg kan dermed prøve og feile uten problemer, noe som er veldig nyttig lærdom for meg dersom jeg skulle få en annen kunde i stolen med lignende hår/glasshår.

Her har jegaltså bruktRedken cover fusion i fargene 8NN og 8NA. 1 del 8NN og 2 deler 8NA (evnt. like deler 8NN og 8NA). Jeg blander bustblanding med 9% (altså 2 deler farve og 1 del vannstoff). Jeg legger også striper med majimesh annenhver til hver tredjetime for å oppnå spill og en lysere blond farve som jeg korrigerer med Shades Gloss i farvene 9N, 9B og9G som jeg lysneropp til en 10'er.

Så da håper jeg at mine erfaringer kan komme til nytte dersom du skulle komme utfor en kunde med glasshår!

Sjohei!Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc